Klassieke eigenheid
In Veldhoven wordt de laatste hand gelegd aan plan Dorp Akkers. Een kleinschalig, maar gezichtsbepalend woningbouwproject met een compleet eigen karakter ontworpen door Novaedes Architecten & Constructeurs. Het plan bestaat uit 8 klassieke woningen – 6 tweekappers en 2 vrijstaande woningen – met ieder zijneigen identiteit. De woningen zijn gelegen tussen de Kerkakkerstraat en de Dorpstraat en daarmee in het hart van รฉรฉn van de oorspronkelijke dorpskernen waar Veldhoven uit ontstaan is.

 

Architectonische detaillering
De woningen zijn ontwikkeld door Janssen-de Jong Projectontwikkeling en worden gebouwd door Bouwbedrijf G.M. Van Rooij. De stijl van de woningen is klassiek te noemen en royaal van opzet. Met een riante tuin en een eigenoprit voor twee autoโ€™s is er sprake van heerlijke leefruimte. Dankzij vernuftige architectonische detaillering hebben alle woningen hun eigen identiteit. Dat zit hem bijvoorbeeld in toegepaste luiken, ramen tot op de grond en erkers. Sommige woningen hebben gootklossen, zijn uitgevoerd met verschillende soorten gevelstenen, cementranden, schoorstenen of donkere voegen. Ook de materiaalkeuze met zink, keramische dakpannen en hardhouten kozijnen onderstreept het bijzondere karakter van dit wijkje. Het is bepalend in het straatbeeld en een feest voor de aanstaande bewoners. In Dorp Akkers is het goed wonen, je woont niet alleen gasloos, duurzaam en super comfortabel. Je geniet van
dorpse rust met alle stadse faciliteiten binnen bereik. Op dit moment worden de dakplaten en dakpannen gelegd en de oplevering wordt 1e kwartaal 2023 verwacht.